Menu:

English

Ultima stire:

21 dec. 2009:
Liber pentru comentarii din nou.

10 noi. 2009:
Pentru securitatea informatiilor corecte, a fost suspendat pentru o perioada dreptul la comentarii. Se insista cu introducerea informatiilor gresite si eronate. Ne cerem scuze, intai, celor care scriu regulat.

1 sept. 2008:
Amplasatul aeroportul Aplasare pe wikimapia.org

17 Iulie 2007:
Lansarea unei noi versiuni a paginii,
cu posibilitatea de
a comenta stirile adaugate.

:
:

Info:

In sfarsit aeroport la Brasov! Acum ca niciodata vom avea de unde decola si ateriza. Un vis care devine realitate.

Legaturi:

- CJ Bv
- Primaria Bv

Sportul Bv
- BrasovFANS.ro

Fly Radar live
flightradar24.comVersiunea: 1.0
(Iulie 17, 2007)
Google

Lucrarile se reiau in luna martie

Feb 26, 2014 by Levente | Add comment
Pista e în conservare din 15 noiembrie

Lucrările la pista aeroportului au început în aprilie 2013, cu aducerea la nivel a terenului pe care va fi amenajat aeroportul. Deşi ar fi trebuit ca pista să fie complet finalizată la 1 decembrie, pe 15 noiembrie 2013 lucrările au fost oprite, pe motiv că temperaturile prea scăzute nu permit turnarea stratului de beton de la suprafaţă. Şantierul a intrat atunci în conservare. La acel moment, infrastructura pistei era 100% finalizată, dar stratul de beton de la suprafaţă era turnat doar în proporţie de 50%.

Read More...

Etape viitoare

Feb 26, 2014 by Levente | Add comment
Investiţia pentru construirea pistei - elementul principal al aeroportului - se ridică la 12,76 milioane de euro, fără TVA, bani pe care Consiliul Judeţean îi alocă dintr-un credit bancar accesat în 2011.

Tot dintr-un credit bancar sau credit furnizor vor fi finanţate şi celelalte elemente ale aeroportului. Potrivit unei hotărîri adoptate în luna decembrie, în următoarea etapă de realizare a Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav vor fi achiziţionate, prin licitaţie, lucrările de proiectare şi de execuţie a restului suprafeţelor de rulare, respectiv apron şi taxiway, reţea de canalizare pluvială, instalaţie de balizaj, instalaţii electrice, marcaje şi inscripţionări şi fundaţii cabine.

Urmează licitaţia pentru turnul de control, construirea clădirii energetice, a remizei pentru pompieri, a staţiei de epurare monobloc, a drumului de acces, a drumului perimetral, a canalului pluvial deschis şi a reţelei din incinta aeroporului, a cabinei control acces şi, în final, a terminalului modular de călători.

După estimările Consiliului Judeţean, valoarea acestor lucrări poate varia, în funcţie de soluţiile tehnice alese, între 15,050 milioane euro şi 32,380 milioane euro (fără TVA) conform indicatorilor tehnico-economici.

Beton turnat de 10%

Oct 10, 2013 by Levente | Add comment
Lucrările la pista aeroportului continuă la această oră, după ce în perioada ploioasă acestea au fost sistate. 50.000 de metri cubi trebuie turnaţi pentru pista aeroportului, care va avea o lungime de 2.820 de metri.

„Până la această oră s-au finalizat lucrările în proporţie de 10% în ceea cee priveşte turnarea betonului. Pentru ca lucrările să meragă mai repede am şi instalat o staţie de betoane de mare capacitate chiar aici pe şantier. Din păcate, am oprit lucrările şi ne-am uitat la cer, să se oprească ploaia. 40 de zile ne mai trebuie pentru a încheia lucrările, dar terbuie să fie vreme bună, pe pentru că nu putem turna beton pe vreme ploiasă sau la temperaturi negative“, a declarat astăzi Marcel Butuza, patronul firmei Vectra Service, care a câştigat licitaţia organizată de Consiliul Judeţean Braşov.

Pista aeroportului Brașov la data de 14 sept 2013

Sep 24, 2013 by Levente | Add comment
Pista aeroportului din Brașov se constuiește. Avem două poze unde se pot vedea stadiul lucrărilor.
14 septembrie 2013
14 septembrie 2013

Turnul de control, în 2014

Sep 20, 2013 by Levente | Add comment
În privinţa construcţiei turnului de control, preşedintele CJ Braşov Aristotel Căncescu, a anunţat recent că lucrările vor necesita circa 800.000 de euro, „o sumă nu foarte mare”. Căncescu a menţionat că, dacă nu se va primi sprijin financiar de la Guvern, „turnul de control va fi construit tot din banii CJ, dar anul viitor”. Read More...

Terminalul se licitează la finele anului

Sep 20, 2013 by Levente | Add comment
Construcţia terminalului Aeroportului Internaţional Braşov - Ghimbav va fi scoasă la licitaţie cel mai devreme în luna noiembrie, adică atunci când se finalizează pista. „Vom scoate la licitaţie prin concesiune realizarea terminalului şi administrarea aeroportului, deoarece bani din surse proprii ale administraţiei locale şi judeţene nu sunt şi nici pentru anii următori nu se arată soluţii bugetare pentru această investiţie”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov Mihai Pascu.

El consideră că cea mai bună soluţie este găsirea unui investitor care să se implice în realizarea aeroportului şi care să primească în schimb dreptul de administrare.

Read More...

Pista in constuctie 6 iunie 2013

Jun 18, 2013 by Levente | Add comment
Pista aeroport  6 iunie 2013

Încep lucrările la pista aeroportului

Apr 26, 2013 by Levente | Add comment
Firma care a câștigat licitatia pentru construcția pistei, Vectra Service prin Marcel Butuza, a dat asigurări că lucrările vor fi finalizate până la data de 31 noiembrie 2013, chiar dacă termenul de execuție este de 12 luni.

Poze, nu vorbe.
24 aprilie 2013 Read More...

Vectra Service este pregatită să demareze lucrările la pista aeroportului

Mar 31, 2013 by Levente | Add comment
Până acum s-a așteptat să vină vremea bună pentru a putea începe lucrările la fața locului. Din 1 aprilie 2013, cum vremea va permite, se începe lucrările la pista de decolare/aterizare cu o lungime de 2.820 de metri şi o lăţime de 45 de metri, precum şi cu acostamente de 7,5 metri pe fiecare parte a acesteia.

[VIDEO] Vectra Service a semnat contractul de contruire a pistei

Nov 23, 2012 by Levente | Add comment
Au trecut 7 ani de cand initiatorul, domnul Ronald Weissberger prin firma INTELCAN TECHNOSYSTEMS INC Canada, a readus sperantele ca vom avea aeroport la Brasov. Acum cand el nu se mai afla printre beneficiari, s-a semnat contractul de construire a pistei viitorului aeroport din Brasov.

Consilul Judetean Brasov prin persoana presedintelui Aristotel Căncescu si Vectra Service prin persoana Marcel Butuza. Sau pus de acord prin semnaturi. Dupa ce firma breasoveana a castigat licitatia publica.