Liderul filialei UDMR Brasov face demersuri pentru realizarea Aeroportului

Liderul UDMR Braşov, Kovács Attila (ex-vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Braşov), a anunţat că, în calitate de consilier judeţean, va continua să se implice în derularea proiectului realizării Aeroportului.

Pe vremea când îndeplinea funcţia de vicepreşedinte al CJ Braşov, datorită lobby-ului pe care l-a desfăşurat, Ministerul Mediului şi-a dat avizul pentru aceste lucrări, incluzând în bugetul din 2012 fonduri în valoare de 4,2 milioane de euro.

Tot în acea perioadă a fost realizată documentaţia pentru desecarea pârâului Beselcin şi amenajarea terenurilor din împrejurimi.

„Schimbarea puterii în 2012 a dus la suspendarea acestui proiect. O dată cu revenirea UDMR la guvernare, în martie 2014, şi a ministrului Korodi Attila în fruntea Ministerului Mediului s-au creat premisele pentru ca acest proiect să fie reluat. În prezent, am reluat demersurile la conducerea Ministerului Mediului pentru a obţine realocarea banilor necesari pentru lucrările de îndiguire ale pârâului Beselcin, având mai multe întâlniri cu ministrul Mediului. De Aeroport au nevoie nu numai braşovenii, ci şi locuitorii judeţelor Harghita şi Covasna. Au nevoie de el oamenii de afaceri din zonă, oamenii din administraţie şi politicienii, dar şi simpli cetăţeni. Aeroportul va duce la creşterea volumului activităţii economice din zona noastră şi la atragerea de investitori pentru economia braşoveană”, a precizat Kovács.

sursă: mytex.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *